AMSTERDAM - De zelfmoord van voormalig voetballer Gary Speed was wellicht een ongeluk. Dat beweert althans een Engelse lijkschouwer.

Speed hing zichzelf in november van het vorige jaar op. In het vonnis van de lijkschouwer, dat maandag naar buiten kwam, staat dat 'er niet voldoende bewijs is om vast te stellen of het ophangen opzettelijk of per ongeluk is gebeurd.'

De vrouw van de voormalig bondscoach van Wales, Louise Speed, vertelde bij een verhoor in Warrington dat zij en haar man de avond voor Speed zijn dood nog ruzie hadden.

Louise Speed trof haar man enkele uren later dood aan in hun huis. Speed had zich opgehangen aan een trap in de garage van hun luxevilla.

Eerbetuigingen

Zijn weduwe heeft ook verklaard dat haar man haar vier dagen voor zijn wanhoopsdaad een sms had gestuurd waarin hij zei dat hij zelfmoord zou plegen.

Sinds de tragische dood van de bondscoach van Wales regende het eerbetuigingen en de komende interland van Wales tegen Costa Rica op 29 februari zal ook opgedragen worden aan Gary Speed.