AMSTERDAM - Roberto Carlos zet in december een punt achter zijn loopbaan. De Braziliaanse linksback van Anzhi Makhachkala zegt dat maandag in de Spaanse sportkrant Marca.

De 38-jarige verdediger combineerde dit seizoen al een tijdje het spelen met trainen. Na zijn actieve loopbaan gaat hij bij Anzhi de structuur voor de komende tien jaar uitzetten.

Blessures spelen geen rol bij zijn beslissing, benadrukt de Braziliaan. "Ik stop omdat ik zie dat mijn carrière compleet is. Ik heb bij Palmeiras, Inter en Real Madrid gespeeld. Nu wil ik wat rust en tijd voor mijn familie."

Roberto Carlos viel in de jaren negentig op bij de Braziliaanse topclub Palmeiras. In 1996 leverde hem dat een transfer op naar Internazionale en een jaar later verkaste hij naar Real Madrid.

Bij die club zou hij tot 2007 blijven en zijn grootste successen vieren. Hij won er onder meer vier landstitels en drie keer de Champions League.

Bekendheid

De wereldkampioen van 2002 speelde vanaf 2007 drie seizoenen voor Fenerbahçe voordat hij naar zijn vaderland terugkeerde. Anzhi haalde hem in 2011 echter voor veel geld bij Corinthians weg.

Robert Carlos vergaarde wereldwijd bekendheid door zijn vrije trappen. Vooral een vrije trap die hij in 1997 in een oefeninterland tegen Frankrijk nam genoot faam. Die leek ver naast de goal te gaan, maar maakte een scherpe bocht en verraste de Franse doelman Fabien Barthez.