In de rubriek 'de geruchtenmolen' treft u dagelijks een selectie aan van berichten met een hoog boulevardgehalte in deze winterse transfermaand. Clubs hebben nog tot en met dinsdag de kans om aankopen te doen of juist spelers te verkopen. Huren is ook populair in deze crisistijd.

Heet gerucht:

Bayern München flirt met Shakira, herstel: Shaqiri. De creatieve middenvelder van FC Basel moet een van de nieuwe young guns van ‘Der Rekordmeister’ worden, meldt Bild.

De twintigjarige Shaqiri, Xherdan van voren geheten, heeft een prijskaartje van veertien miljoen euro om zijn nek hangen.

Nederlander in het nieuws:

Afscheid nemen van Liverpool met een winnende treffer tegen Manchester United in de FA Cup; voor de legendestatus van Dirk Kuijt zou het niet verkeerd zijn om voor dinsdagavond over te stappen naar AS Roma.

Verschillende Italiaanse kranten berichten maandag dat trainer Luis Enrique van de Serie A-club zijn bestuur de opdracht heeft gegeven een hoog bod uit te brengen op de Katwijker. Liverpool liet vorige week weten dat er niet valt te praten over een transfer van de international, maar wellicht dat vele miljoenen de tongen losmaken.

Kop van de dag:

Carroll: I’ll be a Kop idol (The Sun)

Newcastle United is voorlopig de enige club die blij is met de transfer die Andy Carroll vorig jaar maakte naar Liverpool. 'The Magpies' ontvingen ruim veertig miljoen euro voor de spits, wiens loopbaan op Anfield bepaald nog niet op een A Christmas Carroll-afloop afstevent.

De afgelopen weken doken diverse geruchten op dat Liverpool Carroll wilde lozen, maar die kapitaalsvernietiging lijkt na zijn sterke optreden tijdens het FA Cup-duel met Manchester United (2-1) van de baan. "Ik begin aan iedereen te wennen. Nu hoeft het alleen maar op gang te komen."

Club uitgelicht:

José Mourinho zou met de gedachte spelen om Real Madrid deze zomer te verlaten. Tottenham Hotspur, Manchester City, Arsenal, Manchester United en Chelsea worden in de Engelse media allemaal genoemd als mogelijk nieuwe werkgever van de oefenmeester, die er nooit een geheim van heeft gemaakt terug te willen keren in de Premier League.

Mourinho voert met Real Madrid comfortabel de ranglijst aan in Spanje, maar ligt niet helemaal lekker bij het publiek. De flamboyante Portugees werd afgelopen weekeinde tijdens het duel met Real Zaragoza (3-1) zelfs uitgefloten door enkele supporters van de harde kern.

Kletskoek:

Een exodus bij Real Madrid? Na Mourinho zou ook Cristiano Ronaldo in de zomer verkassen uit de Spaanse hoofdstad. Volgens de krant Sport hebben Manchester City en AC Milan 170 miljoen euro over voor de Portugees.

Een ‘22e eeuws-transferbedrag’, maar nog steeds niet toereikend: de transferclausule van Ronaldo bedraagt namelijk één miljard euro.