ENSCHEDE - Eigenlijk was zijn zondagmiddag al voor de gemakkelijk gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen geslaagd.

Leroy Fer beleefde de eerste helft van de belangrijkste wedstrijd van het seizoen van de club waar hij zo lang in de jeugd speelde in het spelershome van FC Twente.

Daar was de ex-Feyenoorder de meest enthousiaste volger van De Klassieker.

En toen Feyenoord een 1-0 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong, juichte Fer het hardst.

Lekker gevoel

De tweede helft beleefde hij via teletekst op een tv in de kleedkamer van zijn huidige club. ''Want je moet je natuurlijk wel optimaal kunnen voorbereiden op je eigen wedstrijd,” zo wist hij. ''Ik was echt blij dat het uiteindelijk nog 4-2 is geworden. Nu ga ik sowieso de samenvatting checken.”

''Je bent natuurlijk nog iets meer met je eigen wedstrijd bezig, maar ik ging met een lekker gevoel de wedstrijd in met de wetenschap dat Feyenoord zo’n belangrijke pot had gewonnen. Die liefde voel ik nog steeds. Ik vind het heel mooi voor de boys.” 

Draai gevonden

Bij FC Twente lijkt Fer zijn draai onder de nieuwe trainer McClaren inmiddels gevonden te hebben. Tegen FC Groningen behoorde hij samen met Luuk de Jong en Ola John zondagmiddag tot de uitblinkers.

''Het lijkt wel soepeler te lopen in de tweede seizoenshelft”, zegt de middenvelder. ''Deze trainer geeft me veel zelfvertrouwen en dat komt mijn spel ten goede. Je ziet het: na de winterstop hebben we al twee keer een grote uitslag neer kunnen zetten. Ikzelf ben in vorm, de trainer zegt me simpel te blijven spelen. Dat gaat goed.”

De eerste plaats komt in zicht voor Twente doordat AZ zaterdagavond verloor. Maar, denkt Fer: ''In deze competitie kan het elke week anders zijn. Misschien staan wij binnenkort eerste, maar net zo goed kan AZ weer terugkomen.”