WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft zondag de zesde overwinning van het seizoen behaald. Op eigen veld werd het 4-0 tegen VVV-Venlo. 

Daarmee nam RKC revanche voor de forse nederlaag van vorige week bij FC Twente. VVV speelde een week na de verrassende winst op Feyenoord onthutsend zwak.

In feite was het duel in Waalwijk na ruim een half uur al beslist. In de 29e minuut schoot Evander Sno een strafschop raak. Scheidsrechter Pieter Vink wees naar de stip toen Ismo Vorstermans RKC's nieuwe spits Krisztian Nemeth de doorgang naar het doel belette.

Enkele minuten later stond het 2-0. Na weer een overtreding van Vorstermans kopte verdediger Frank van Mosselveld de bal uit een indraaiende vrije trap van Sander Duits in het doel.

Vrieskou

De partij in de vrieskou had nog voor rust helemaal klaar kunnen zijn. De snelle Mitchell Schet speelde zich in de 41e minuut vrij en stoof op doelman Dennis Gentenaar af. Hij nam echter te veel tijd voor een schot, waardoor Gentenaar er een vuist tussen kon krijgen.

VVV had tot die tijd nog niets gepresteerd. De spelers van de Limburgse ploeg, vorige week nog de baas over Feyenoord, verloren vanaf de aftrap alle duels, speelden bij balbezit traag en inspiratieloos en creëerden de eerste helft niet één kans. Voor het doel van Jeroen Zoet deed zich zelfs niets voor dat op een mogelijkheid leek.

Degradatiezone

Na rust had VVV wat meer balbezit, maar dreiging ging daar niet van uit. RKC speelde wat behoudend en wachtte op de kansen wanneer er ruimte zou ontstaan. Dat gebeurde weinig, maar in de tachtigste minuut was het wel raak. Robert Braber had op rechts alle tijd om Gentenaar te verschalken, 3-0. In de laatste seconden werd het nog 4-0 door invaller Rick ten Voorde.

Met deze zesde zege van het seizoen werkte RKC zich een eindje uit de degradatiezone met 21 punten uit negentienn duels. VVV, dat dit seizoen alle uitwedstrijden verloor, moet met dertien punten voor lijfsbehoud blijven vechten.