ENSCHEDE - FC Twente heeft ook zijn tweede wedstrijd onder Steve McClaren gewonnen. FC Groningen werd zondag in de Veste van Enschede verslagen, 4-1. De kampioen van 2010 meldt zich daarmee weer volop in de race om de titel.

Luuk de Jong scoorde drie keer. Vorige week tegen RKC maakt hij er twee. De beslissing van de nieuwe trainer om het talent in de spits te zetten levert daarmee resultaat op.

In de eerste helft van de competitie met Co Adriaanse als coach speelde De Jong vaak op "de tien." Dat ging hem overigens ook goed af.

Als vanouds zette FC Twente de tegenstander van het begin onder druk. Dat leidde na bijna twintig minuten tot de openingstreffer. Na een afgemeten voortzet van Ola John kopte De Jong raak. Een paar minuten later was het 2-0, opnieuw dankzij De Jong. Weer was de assist, zeer nauwkeurig, van John.

McClaren had geen veranderingen aangebracht in de opstelling, na de zege van een week eerder op RKC Waalwijk. Waarschijnlijk was hij ook niet van plan dat voorlopig te doen, ware het niet dat hij daartoe zondag al na drie minuten werd gedwongen. Dwight Tiendalli viel geblesseerd uit. Voor hem mocht Tim Cornelisse weer eens opdraven.

Fer

FC Twente speelde goed, beter dan een week eerder bij de hervatting van de competitie tegen RKC. Naast De Jong en John viel ook Leroy Fer op met sterk spel. Achterin was de club weer solide. Kennelijk voelen de spelers zich wat meer op hun gemak, nu McClaren duidelijke keuzes heeft gemaakt. Adriaanse had voorheen meer de neiging het elftal nogal eens van samenstelling te veranderen.

Na de hervatting veranderde het beeld kortstondig. Even was Groningen beter en dat had de 2-1 tot gevolg. Centrale verdediger Virgil van Dijk scoorde uit een vrije trap van Dusan Tadic. ven leek het elftal van Pieter Huistra zicht op meer te hebben, maar al snel herstelde De Jong de marge op twee in Twents voordeel. Opnieuw was de voorzet van John.

Fer maakt er vervolgens 4-1 van, na een combinatie met De Jong.