ROTTERDAM - Trainer Frank de Boer moest zondag na afloop van de nederlaag van Ajax bij Feyenoord (4-2) even nadenken toen hem werd gevraagd over welke speler hij tevreden was.

''Christian Eriksen heeft het erg goed gedaan'', zei hij over de 19-jarige Deen. ''Van Rhijn debuteerde ook goed in de klassieker. Maar je verwacht meer van de ervaren jongens.''

Ajax verloor na een sterk begin van Feyenoord, dat wel uitstraalde dat het koste wat kost wilde winnen.

''Op basis van de tweede helft hebben we verdiend verloren'', erkende De Boer. ''Toen deden we het niet goed. Maar het had ook heel anders kunnen lopen.''

Niveau

De trainer van Ajax zag zijn ploeg goed beginnen in De Kuip. ''We komen verdiend op 1-0 en er is niets aan de hand'', zei hij.

''Vervolgens krijgen we een strafschop tegen, die in mijn ogen nog niet eens discutabel is. Het was geen strafschop. Dan is het helemaal zuur als Feyenoord voor rust ook nog eens 2-1 maakt."

"Ik dacht echt dat we het in de tweede helft nog wel recht konden zetten. Helaas haalden we ons niveau toen niet meer. Al was die vierde treffer van Feyenoord misschien ook wel een buitenspelgoal."