BREDA - Anthony Lurling is bezig aan een van de beste seizoenen uit zijn carrière. De 34-jarige routinier verlengde vorige week zijn contract bij NAC Breda met een seizoen en vierde dat met een doelpunt tegen De Graafschap.

"Dit was alweer mijn zesde treffer van het seizoen", zegt Lurling in gesprek met NUsport.

"Bijna alles gaat erin. Ik denk dat ik dit seizoen een stuk of tien grote kansen heb gehad. Het zou mooi zijn als ik dit jaar de dubbele cijfers weer haal. Dat is me na mijn tijd bij Heerenveen niet meer gelukt."

"Hoe het komt dat het zo goed gaat? Ik ben het hele seizoen fit, heb misschien zes trainingen gemist. En ik heb plezier in het spelletje. Dat was vorig jaar wel anders. Toen was ik veel geblesseerd. En dan heb je het ook minder naar je zin."

Schrikken

Lurling verlengde zijn contract tot de zomer van 2013. De aanvaller wilde graag blijven, maar het duurde even voordat club en speler eruit waren.

"De eerste aanbieding van NAC was schrikken. Maar we zijn blijven praten. Ik heb water bij de wijn gedaan, de club deed er iets bij. En zo zijn we eruit gekomen. Ik was heel blij toen mijn zaakwaarnemer belde en zei dat het rond was."

Intentie

"Het is altijd mijn intentie geweest om bij NAC te blijven. Dit is mijn zesde seizoen in Breda. Ik heb in die tijd een band opgebouwd met de mensen bij de club en de supporters. Ik hoef hier niet meer weg, wil afsluiten bij NAC."

"Ik heb heel lang het plaatje in mijn hoofd gehad dat ik zou afsluiten bij FC Den Bosch. Dat is toch de club waar ik vanaf mijn derde rondliep. Maar nu wil ik in de eredivisie blijven. Den Bosch is alleen een optie als NAC over een jaar niet met me verder wil en ik nog niet wil stoppen."

35 jaar

NAC wilde het contract van Lurling niet langer dan met een jaar verlengen. Ook de voetballer zelf wilde het liefst voor een jaar tekenen. "Voor dit seizoen was het mijn doel om een nieuw contract te verdienen."

"Volgend seizoen wil ik die drive weer hebben. Ik word in april 35. Stel dat het minder gaat en de club heeft niets meer aan me. Dan heb ik geen zin om voor nóg een seizoen vast te liggen. Daarvoor is NAC me te veel waard."