ALMELO - Een op alle fronten oppermachtig Heracles Almelo heeft zaterdag een simpele 3-0 overwinning behaald op hekkensluiter Excelsior. Het eenzijdige duel was binnen 45 minuten beslist.

Ben Rienstra en Kwame Quansah zetten Heracles op een 2-0 voorsprong. Na rust maakte spits Glynor Plet het derde doelpunt. Heracles eindigde het duel met tien man nadat Lerin Duarte met tweemaal geel van het veld moest.

Heracles was vanaf de aftrap oppermachtig. Op het middenveld overklaste de ploeg Excelsior, waar aanvoerder Joost Broerse tevergeefs probeerde enige lijn te brengen in het spel van de Rotterdammers.

Machteloos

Aanvallend was Excelsior, dat vorige week nog verrassend met 3-0 won van NAC Breda, daardoor compleet machteloos, te meer omdat de spitsen Darren Maatsen en Rangelo Janga de schaarse keren dat zij wel werden bereikt niet los konden komen van hun bewakers.

Bij Heracles liep het voorin wel lekker. Samuel Armenteros en Glynor Plet bezorgden de defensie van Excelsior handenvol werk, mede dankzij de openingen die Kwame Quansah, Willie Overtoom en Lerin Duarte creëerden.

De wedstrijd was snel gespeeld. Heracles scoorde tweemaal na een hoekschop waarbij de defensie van Excelsior, inclusief doelman Wesley de Ruiter, onvoldoende ingreep. Eerst kopte Ben Rienstra raak, daarna Kwame Quansah.

Burgemeester

Kort na rust besliste Heracles het duel definitief. Glynor Plet rondde een soepele aanval koel af. Excelsior kwam pas een beetje los nadat Heracles met tien man verder moest.

De Belgische scheidsrechter Luc Wouters, in het dagelijks leven burgemeester van het dorpje Lummen, gaf Lerin Duarte na een domme overtreding zijn tweede gele kaart.

Slordig

Met een man meer probeerde Excelsior het Heracles alsnog moeilijk te maken. Dat lukte echter nauwelijks.

Sterker nog: Heracles kreeg in het vervolg van het ongelijke duel zelfs nog de beste kansen. Vooral Glynor Plet sprong daar slordig mee om. In blessuretijd was Excelsior nog dicht bij de eretreffer, maar Roland Alberg schoot op de lat.