LIVERPOOL - Dankzij een treffer van Dirk Kuijt vlak voor tijd heeft Liverpool zaterdag ten koste van Manchester United de achtste finales bereikt van de FA Cup: 2-1.

De Katwijker besliste als invaller vlak voor tijd het duel door een snoeiharde uithaal.

Daniel Agger bracht Liverpool na 21 minuten op voorsprong, de Zuid-Koreaan Ji-Sung Park tekende vlak voor de rust voor de gelijkmaker.

Kuijt was in de 62e minuut in het veld gekomen. In de 88e minuut passeerde hij doelman David De Gea. Zijn winnende treffer leidde tot grote vreugdetaferelen op de tribune en bij trainer Kenny Dalglish.

Goed moment

De treffer komt voor Kuijt op een goed moment. De international is dit seizoen niet verzekerd van een basisplaats, zelfs niet nu Luis Suarez geschorst is.

Enkele clubs, waaronder AS Roma en Fiorentina, toonden belangstelling voor de aanvaller, maar Liverpool wil hem niet laten gaan.

League Cup

Eerder deze week bereikte Liverpool ten koste van Manchester City al de finale van de League Cup. Deze eindstrijd tegen Cardiff City wordt op 26 februari afgewerkt.

''Het is voor de spelers een fantastische week'', meende Dalglish. ''Manchester was misschien de betere ploeg, maar veel kansen heeft die ploeg nu ook weer niet gehad.''