MILAAN - AC Milan heeft zich vrijdagavond versterkt met Maxi Lopez. De 27-jarige Argentijnse aanvaller komt op huurbasis over van Catania. De Italiaanse kampioen heeft na afloop van het seizoen een optie tot koop.

Door de komst van Maxi Lopez is de transfer van diens landgenoot Carlos Tevez, het zorgenkind van Manchester City, van de baan. ''We waren heel dichtbij een overeenkomst met Tevez'', bekende directeur Adriano Galliani, die liet doorschemeren dat City te veel vroeg voor de spits.

De komst van Lopez was altijd plan B voor de Milanezen. De huurovereenkomst was al eerder deze week beklonken, maar niet definitief gemaakt vanwege de onzekerheid rondom Tevez.

Zaakwaarnemer

Het lijkt er nu op dat de Argentijnse spits tot de zomer bij Manchester City zal blijven. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Kia Joorabchian althans verklaard.

"We zijn met drie grote clubs in onderhandeling geweest, maar ik denk niet dat zij het bedrag zullen betalen dat Macnhester City wil. Carlos zal tot de zomer bij Man City blijven. Zij willen hem wel kwijt, maar alleen voor een bepaalde prijs."

Paris Saint Germain is in de zomer een grote kanshebber voor de handtekening van Tevez, denkt zijn zaakwaarnemer. "Het is nu nog zes maanden te vroeg, maar er is een grote kans dat hij daar in de zomer naar toe gaat."

Mancini

Joorabchian legde de schuld van de ruzie tussen zijn cliënt en de koploper van de Engels Premier League overigens grotendeels bij de manager.

"Roberto Mancini heeft een onmogelijke situatie gecreëerd. Hij had Tevez na zijn schorsing van twee weken na de wedstrijd tegen Bayern München (waarin Tevez ruzie maakte met de Italiaan, red.) gewoon weer moeten inpassen in het eerste team."