AMSTERDAM - Queens Park Rangers-verdediger Anton Ferdinand heeft vrijdag een dreigbrief gekregen. Het schrijfsel, waar volgens onbevestigde berichten een kogel bij zat, werd volgens de BBC afgeleverd op het trainingscomplex van de Londense club. De Engelse politie onderzoekt de zaak.

De bedreiging komt een dag voordat QPR in de FA Cup Chelsea treft. Bij een eerdere ontmoeting tussen de twee clubs zou Chelsea-aanvoerder John Terry Ferdinand racistisch hebben bejegend. Woensdag is er een hoorzitting in de zaak die tegen Terry werd geopend naar aanleiding van dat duel.

Eerder was al bekend geworden dat Ferdinand, het jongere broertje van Manchester United-verdediger Rio Ferdinand, twijfelde of hij Terry zaterdag een hand wilde geven. Functionarissen van QPR en de trainer van Chelsea benadrukten dat het belangrijk was dat Ferdinand zijn opponent de hand zou drukken.

QPR-trainer Mark Hughes liet echter al weten Ferdinand niet te zullen dwingen. "Als hij dat ongepast vindt, dan is dat zijn eigen beslissing."