AMSTERDAM - Issam Jemâa heeft Tunesië vrijdag aan de tweede zege in de Afrika Cup geholpen. De topscorer aller tijden van de Adelaars van Carthago scoorde in de negentigste minuut de 2-1 tegen Niger.

Tunesië heeft nu zes punten en daarmee een zware claim gelegd op een plek in de kwartfinales. Niger blijft op nul staan en is uitgeschakeld. Gabon en Marokko spelen later vrijdag de andere wedstrijd in poule C.

In de Gabonese hoofdstad Libreville leek zich een doelpuntrijk duel te gaan ontspinnen. Na drie minuten slalomde Youssef Msakni al door de verdediging van Niger heen en scoorde. Vijf minuten later was de stand alweer gelijk. William Tonji N'Gounou werd geen strobreed in de weg gelegd en maakte er 1-1 van.

Solo

Na de gelijkmaker was Tunesië weliswaar de betere ploeg, maar ook Niger kreeg de nodige kansen. Toch waren het de Noord-Afrikanen die met een bal op de paal het dichtst bij de winnende treffer waren.

In de slotfase soleerde Jemâa het strafschopgebied in en haalde uit. Kort daarna waren er nog kansen op meer, maar een mogelijk derde Tunesische treffer werd gekeerd door de lat.