ALKMAAR - Trainer Gertjan Verbeek van AZ kan zaterdagavond tijdens de uitwedstrijd bij Roda JC niet over Rasmus Elm beschikken.

De Zweedse middenvelder kreeg zondag tijdens het thuisduel met Ajax (1-1) een gele kaart en is geschorst.

De oefenmeester geeft waarschijnlijk Celso Ortiz een basisplaats. ''Maar Nick Viergever en Thomas Lam kunnen er ook spelen'', weet Verbeek.

Nieuweling Mattias Johansson is nog niet beschikbaar. Hij heeft bij Kalmar een blessure aan zijn hamstring opgelopen. ''Mattias krijgt de kans om zich rustig aan te passen'', zegt Verbeek.

''In Zweden zijn ze net met de voorbereiding begonnen, terwijl wij midden in het seizoen zitten. Ik heb ervaring met Scandinavische spelers. Zo'n overgang brengt wat aanpassingen met zich mee.''

Trainer Harm van Veldhoven van Roda JC kan weer beschikken over Wiljan Pluim. Hij kijkt uit naar de thuiswedstrijd van zijn ploeg tegen AZ. ''Ik ben benieuwd waar we staan. We spelen tegen een heel erg sterk collectief.''

AZ is bij wedkantoor Unibet favoriet voor de zege in Kerkrade. Wie inzet op een zege van de Alkmaarders krijgt zijn inzet met de factor 1,75 uitgekeerd als de koploper wint. Een thuiszege heeft de quotering van 4,30, een remise staat voor 3,70 gequoteerd.