AMSTERDAM - Ricardo van Rhijn maakt zondag namens Ajax zijn opwachting in de Klassieker tegen Feyenoord. Het duel komt voor Gregory van der Wiel zeer waarschijnlijk te vroeg.

Dat zei coach Frank de Boer vrijdag op de persconferentie. Onder anderen Toby Alderweireld, Nicolai Boilesen en Derk Boerrigter komen ook niet in actie in De Kuip.

“Ik baal van alle blessures. Dat zie je ook bij andere Europese topclubs. Het komt omdat we veel wedstrijden spelen.”

Van der Wiel kampt met liesklachten. “Hij gaat naar een specialist van het VU medisch centrum en dan kijken we wat verstandig is.”

Vertrouwen

De Boer heeft alle vertrouwen in Van Rhijn. “Hij heeft een goede indruk gemaakt. Hij is op meerdere posities inzetbaar, maar is het best als centrale verdediger. Wat hij heeft bereikt, heeft hij aan zichzelf te danken.

Volgens De Boer is Ajax favoriet. “Thuis is Feyenoord wel sterk. De supporters praten al weken over deze wedstrijd. Door de historie is het een beladen duel.”

Opvallend is dat Louis van Gaal, de beoogde nieuwe algemeen directeur, vrijdag een kort bezoek bracht aan De Toekomst. “Geen idee wat hij kwam doen, ik wist niet dat hij er was.”

Afgaande op de quoteringen van wedkantoor Unibet is Ajax licht favoriet in De Kuip. Degenen die op de Amsterdammers inzetten, krijgen hun inleg met de factor 2,30 uitgekeerd als de landskampioen wint. Een remise is met een quote van 3,40 een stuk lucratiever. Een thuiszege staat op 2,90 gequoteerd.