In de rubriek 'de geruchtenmolen' treft u dagelijks een selectie aan van berichten met een hoog boulevardgehalte in deze winterse transfermaand. Clubs hebben nog tot en met 31 januari de kans om aankopen te doen of juist spelers te verkopen. Huren is ook populair in deze crisistijd.

Heet gerucht:

Borussia Dortmund neemt komend weekeinde wellicht afscheid van Lucas Barrios. De 27-jarige Argentijn, met zestien treffers vorig seizoen clubtopscorer van de kampioen, staat in de belangstelling van Manchester City, Arsenal en Sunderland, zo bericht Bild.

“We gaan niet in op speculaties”, reageert algemeen directeur Michael Zorc van Dortmund.

Barrios zou al voor tien miljoen euro af te halen zijn in Dortmund.

Nederlander in het nieuws:

Zolang Ajax en Valencia nog steggelen over de transfersom van Gregory van der Wiel, linken Engelse media de rechtsback voortdurend aan Premier League-clubs.

Vandaag is Chelsea aan de beurt. De landskampioen van 2010 zal op korte termijn een ‘Van der Wiel-offensief’ openen, zo vernemen we van Talksport.

Manager André Villas-Boas ziet de jonge Ajacied als een ideale versterking, zeker nu de dagen van José Bosingwa geteld lijken te zijn.

Kop van de dag:

Carroll signs for Olympiacos (honest!) (The Daily Mirror)

De wenkbrauwen in Engeland schieten in de fronsstand. Roy Carroll, die van de radar leek te zijn verdwenen, is een contract voor achttien maanden met Olympiakos Piraeus aangegaan.

De voormalige (reserve)doelman van Manchester United keert wellicht terug in de Champions League.

Club uitgelicht:

Is het angst voor de Financial Fair-play-politiek van Michel Platini? Of zijn de rijkste clubs ter wereld simpelweg tevreden over hun selectie?

Feit is dat het extreem rustig is op de transfermarkt. Zelfs Paris Saint-Germain, dat afgelopen zomer voor zo’n honderd miljoen euro, investeerde, houdt zich redelijk gedeisd. Ook van de komst van Kaká is geen sprake.

“Die geruchten zijn onzin, hij zal bij Real Madrid blijven”, liet technisch directeur Leonardo van ‘PSG’ optekenen in L'Equipe.

Kletskoek:

De geruchten worden wilder, een paar dagen voor het sluiten van de markt. Liverpool zou achter Edinson Cavani aan zitten, berichten Engelse media.

‘The Reds’ hebben echter al herhaaldelijk verklaard deze winter geen spits aan te trekken, laat staan een exemplaar uit de hoogste prijsklasse.

Cavani wil bovendien met Napoli de succesvolle campagne in de Champions League vervolgen.