AMSTERDAM - Dirk Kuijt hoopt over een kleine maand zijn eerste prijs te veroveren in dienst van Liverpool. 'The Reds' duelleren na het uitschakelen van Manchester City met Cardiff City om de winst van de League Cup.

“Ik zit hier al een tijdje en ben tweede geworden in de competitie en speelde in een verloren Champions League-finale”, somt Kuijt op in The Guardian.

“Bovendien strandden we ook in een halve finale van de Europa League en Champions League. Tweede is niet genoeg. Hopelijk wordt de League Cup de eerste in een reeks prijzen.”

Kuijt beseft dat Liverpool een bepaald imago heeft. “We zijn een 'net niet-team’ geweest. Heel vaak zijn we dicht bij een trofee geweest. Het is fantastisch om weer in een finale te staan, nu moeten we het afmaken."

Finale

De finale van de League Cup is op 26 februari. Voor het zover is, speelt Liverpool nog een aantal belangrijke duels, waaronder die van zaterdag in FA Cup-verband tegen Manchester United. Liverpool speelt thuis.

“Het zou fantastisch zijn om eerst City uit de League Cup te stoten en vervolgens hetzelfde te doen met United in de FA Cup.”