AMSTERDAM - Titelfavoriet Ivoorkust is na zijn tweede wedstrijd bij de Afrika Cup al zeker van de kwartfinale. In Malabo werd Burkina Faso met 2-0 verslagen. 

Salomon Kalou schoot na zestien minuten al raak. Negen minuten voor tijd kopte Bakary Koné een eigen doelpunt binnen. Maandag staan Sudan - Burkina Faso en Ivoorkust - Angola op de kalender.

Eerder wonnen de Olifanten ook al van Sudan. Na twee duels hebben ze dan ook al zes punten. Angola staat met vier punten tweede voor Sudan, dat een punt heeft. Die twee landen strijden om de tweede plaats in de poule. Burkina Faso is na twee duels al uitgeschakeld.

Beide ploegen lieten zich in de hoofdstad van Equatoriaal Guinea van hun beste kant zien. Ivoorkust had het meeste balbezit, maar ook Burkina Faso liet zich aanvallend niet onbetuigd. Het profiteerde van de vele ruimte die er viel door de Ivoriaanse aanvalsdrang, maar kon doelman Boubacar Barry niet passeren.

Bony

Aan de andere kant viel de bal wel in het net. Na een kwartier rondde Kalou een aanval die was opgezet door Yaya Touré goed af. Daarna bleven beide ploegen aanvallen, maar zonder succes. Ivoorkust probeerde nog altijd de kleine voorsprong tot het einde vast te houden toen Vitesse-spits Wilfried Bony tien minuten voor tijd inviel.

Een minuut later was de marge plots verdubbeld. Een hoge voorzet vanaf de middellijn werd door Koné weggekopt. De verdediger van Olympique Lyon zag tot zijn grote afgrijzen de bal echter over zijn eigen doelman Daouda Diakité heen vliegen en in het net ploffen.