In de rubriek 'de geruchtenmolen' treft u dagelijks een selectie aan van berichten met een hoog boulevardgehalte in deze winterse transfermaand. Clubs hebben nog tot en met 31 januari de kans om aankopen te doen of juist spelers te verkopen. Huren is ook populair in deze crisistijd.

Heet gerucht: 

Elke zichzelf respecterende transferrubriek moet hem opnemen in de overzichten: Carlos Tevez.

De Argentijn, die door de 'wisselrel' bij Manchester City zo'n elf miljoen euro heeft misgelopen, heeft nog vijf dagen de tijd om een nieuwe club te vinden.

AC Milan beslist op heel korte termijn of ze een nieuwe poging onderneemt de wispelturige spits aan te trekken. "Vrijdag hakken we de knoop door", meldt vicevoorzitter Adriano Galliani van de 'Rossoneri' in The Sun.

Nederlander in het nieuws :

John Verhoek maakt wellicht opnieuw een onverwachte move. Wigan Athletic zou zich bij Stade Rennes hebben gemeld voor de 22-jarige spits.

Manager Roberto Martinez van 'The Latics' heeft naar verluidt al een bod van 700.000 pond uitgebracht op de Nederlander die door Rennes is verhuurd aan ADO Den Haag.

Op de site van de krant The Daily Star, die dit nieuws brengt, staat een video met beelden van Verhoek uit zijn tijd bij FC Den Bosch, uit het najaar van 2010. Alsof de aanvaller (dit seizoen onder meer trefzeker in De Kuip) sindsdien niets heeft gepresteerd…

Kop van de dag: Toon chase loan deal for Juventus star Elia after missing out last summer (Daily Mail)

Langer dan bij de Daily Mail vindt u ze niet. Bij de boulevardkrant is niet zelden de kop haast uitgebreider dan de tekst van het artikel. Zo ook in het geval van dit bericht over Eljero Elia, wiens tribuneplaats bij Juventus sowieso voer is voor geruchten in de Engelse media.

Nu weer zou Newcastle United de vleugelspeler willen huren, terwijl ook Everton nog op de loer ligt. Het 'nieuws' is zeer waarschijnlijk uit de lucht gegrepen, al zal een (tijdelijke) transfer Elia wel in de EK-selectie van Oranje kunnen helpen.

Club uitgelicht:

Schalke 04 stuurt waarschijnlijk op korte termijn een persbericht de deur uit met het nieuws dat Raúl zijn contract heeft verlengd.

"Ik ben ervan overtuigd dat we een akkoord bereiken", laat de icoon van Real Madrid weten in Bild na de laatste gesprekken.

Raúl moet naar verluidt wel water bij de wijn doen. Zijn huidige honorarium bedraagt zeven miljoen euro, Schalke 04 biedt hem nu vijf miljoen euro.

Kletskoek:

De Portugese kranten hebben Hulk al naar Chelsea geschreven, maar het ziet ernaar uit dat het jongensboekverha…, herstel: stripboekverhaal, van de aanvaller bij FC Porto nog niet is afgelopen.

Eigenaar Roman Abramovitsj van de Londenaren weigert te voldoen aan de vraagprijs van 83 miljoen pond (99 miljoen euro) van FC Porto. De vorige prijzige spits, Fernando Torres, wil hij nog niet afschrijven.