AMSTERDAM - Na Manchester United en Chelsea heeft ook de koploper in de Premier League Manchester City verloren in de competitie. De ploeg van coach Roberto Mancini ging op bezoek bij Sunderland met 1-0 onderuit.

De 'Sky Blues' hadden een optisch overwicht in het Stadium of Light, maar slaagden er zelden in grote kansen te creëren.

De grootste was voor Sergio Agüero, die in de rust in de ploeg kwam voor Nigel de Jong, maar de Argentijn vond de keeper van Sunderland Simon Mignolet op zijn pad. In de slotfase trof Micah Richards de lat boven de Belgische goalie.

Sunderland stelde daar lange tijd weinig tegenover, maar counterde diep in de extra tijd alsnog naar de overwinning. De Zuid-Koreaanse invaller Ji Dong-Won bezorgde de thuisploeg de volle buit. Tv-beelden toonden aan dat hij vanuit een buitenspelpositie doelman Joe Hart passeerde.

Koppositie

Manchester City blijft ondanks de nederlaag op de eerste plaats staan. De 'Citizens' hebben net als Manchester United, dat zaterdag met 2-3 verloor van Blackburn Rovers, 45 punten. Op basis van het doelsaldo staat City bovenaan. 

Tottenham Hotspur dat zaterdag ondanks een doelpunt van Rafael van der Vaart punten verloor op bezoek bij Swansea City (1-1) volgt op zes punten. De Londenaren hebben nog een duel tegoed.