LONDEN - Robin van Persie heeft het kalenderjaar 2011 in stijl afgesloten. De Nederlandse aanvaller van Arsenal was zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Queens Park Rangers opnieuw van doorslaggevende waarde.

Van Persie, al maandenlang in blakende vorm, maakte na een uur het winnende doelpunt: 1-0.

De Rotterdammer maakte in 2011 liefst 35 doelpunten in de Premier League. Alleen Alan Shearer, die in 1995 voor Blackburn Rovers 36 keer scoorde, deed dat ooit beter.

Betere ploeg

Arsenal was in eigen huis direct de betere ploeg, maar sprong slordig met de kansen om. Ook het geluk lachte de Gunners niet toe, want twee keer werd hands niet bestraft met een strafschop.

Na rust schoof Theo Walcott de bal oog in oog met de doelman van QPR naast, voordat Robin van Persie op aangeven van Andrei Arshavin scoorde.

Even na de 1-0 was Arshavin zelf dicht bij de 2-0 en Van Persie gunde Gervinho ook nog een enorme kans op de tweede goal. De Ivoriaan tikte bij de eerste paal echter naast. In de slotfase deed Arsenal er nog alles aan om van Persie in scoringspositie te blijven, maar de verdediging van QPR bleef overeind.

Vierde plaats

Arsenal klom door de zege op oudejaarsdag naar de vierde plaats in de Engelse voetbalcompetitie.