AMSTERDAM - John Terry is vastbesloten om na zijn actieve carrière trainer te worden bij Chelsea.

"Pas als dat niet kan, wil ik gaan nadenken over andere mogelijkheden na mijn loopbaan", zegt de 31-jarige verdediger van de 'Blues' op de clubsite.

Terry laat duidelijk merken al langere tijd met die gedachte rond te lopen. "Ik heb veel geleerd van de managers die ik heb gehad en heb de trainingen van de laatste zeven, acht jaar uitgewerkt."

Die leergierigheid resulteerde volgens de aanvoerder van de Engelse ploeg in stapels en stapels aantekeningen. "Het is aan mij om mijn eigen visie erop los te laten. Ik wil dat graag laten zien bij Chelsea maar dan wil ik ook het totale technische plaatje kunnen beheren." 

Clubspeler

Terry is er trots op dat hij te boek staat als een echte clubspeler. "Je ziet er niet veel meer. Je hebt een paar jongens bij Manchester United en Steven Gerrard bij Liverpool. Verder dan vijf man kan ik niet komen."

De routinier peinst er niet over om de club te verlaten. "Ik ben er trots op dat ik altijd bij deze club heb gezeten. Ik zie mezelf niet in een ander shirt dan dat van Chelsea spelen."