AMSTERDAM - Vincent Kompany is aanvoerder van koploper Manchester City en de Belg gelooft dat zijn ploeg dit seizoen heel succesvol zal zijn.

De tradiotioneel tweede club van Manchester staat na zeventien speelrondes in de Premier League eerste met twee punten voorsprong op stadgenoot United. City is voor het eerst sinds 1929 koploper bij de kerst.

Verdediger Kompany denkt dat dat een voorbode is voor een zeer succesvol seizoen voor zijn team.

Juist aanpakken

"Dit jaar is zeker bewijs van het feit dat we het juist aanpakken hier en dat is voor ons het belangrijkste", vertelt de Belg aan Sky Sports.

"Ik heb bijna het gevoel dat ik wil wachten voor ik veel ga praten, maar ik heb echt het gevoel dat dit ons seizoen gaat worden."

Arrogantie

"Dat is niet gebaseerd op arrogantie, vanwege de spelers die wij hebben of het geld dat wij hebben besteed. Daat gaat het niet om."

"Ik heb gewoon het gevoel dat de sfeer in de groep heel goed is. Dat is waarschijnlijk iets dat mensen niet verwachten van ons."

"Maar ik zie dat elke dag en dat motiveert me nog meer, omdat ik geloof dat we meer in huis hebben dan de mensen zien en wat ze van ons denken."

Gepassioneerd

Kompany geeft veel krediet aan manager Roberto Mancini: "Hij is zeer gepassioneerd. Wat je langs de lijn ziet, zo'n man is het. Hij is geobsedeerd - net als een heleboel spelers in ons team - door winnen en beter worden."

City speelt op Tweede Kerstdag - Boxing Day in Engeland - uit tegen West Bromwich Albion.