AMSTERDAM - Steven ten Have moet zich op 28 december opnieuw bij de rechtbank melden.

De voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax wordt dan in Utrecht verwacht om zich te verweren in het kort geding dat Tscheu La Ling tegen hem heeft aangespannen.

Dat liet de advocaat van Ling woensdag weten. Volgens de oud-international heeft Ten Have hem ten onrechte in verband gebracht met omkoping.

Johan Cruijff had oud-ploeggenoot Ling naar voren geschoven om directeur bij Ajax te worden, maar de overige vier leden van de raad van commissarissen zagen daar niets in.

Omkoping

Ten Have zou tijdens bijeenkomsten met de supportersvereniging en ledenraad van Ajax in zijn argumentatie Ling in verband hebben gebracht met omkoping tijdens zijn werkzaamheden in Slowakije.

''We hebben inmiddels acht verklaringen van mensen die dat bevestigen'', aldus de advocaat van Ling. Het kort geding in Utrecht begint om half tien.

Ten Have moest zich vorige week in Haarlem al verweren in het kort geding dat Johan Cruijff en dertien medestanders hadden aangespannen tegen de nv Ajax en vier van vijf rvc-leden.