AMSTERDAM - Volgens trainer José Mourinho van Real Madrid laat Cristiano Ronaldo zich niet uit het veld slaan door alle kritiek na de 1-3 nederlaag tegen FC Barcelona.

Bekijk de samenvatting van 'El Clásico'

De Portugees werd zaterdag tijdens ‘El Clásico’ tijdens de tweede helft uitgefloten door enkele fans en meerdere kranten gaven hem een zware onvoldoende (Marca deelde zelfs het cijfer 1 uit) voor zijn optreden.

“Ronaldo is emotioneel in balans”, zegt Mourinho in de krant Marca. “Natuurlijk is hij teleurgesteld, maar laten we er geen drama van maken. Als hij lijkt op mij trekt hij zich de fluitconcerten ook niet aan.”

Revanche

Waarschijnlijk krijgt Ronaldo dinsdag al de kans zich te revancheren wanneer Real aantreedt tegen Ponferradina in het kader van de Copa del Rey, de prijs die de ‘Koninklijke’ vorig seizoen won.

“Het wordt niet eenvoudig. De afgelopen jaren heeft Real het vaak erg lastig gehad tegen ploegen uit lagere divisies.”

Mourinho gaat hoe dan ook met een goed gevoel de winterstop in. “Ik zou met niemand willen ruilen. In de competitie heeft geen club minder verliespunten dan wij en in de Champions League hebben we de beste groepsfase ooit achter de rug.”