ZEIST - De vergadering betaald voetbal van de KNVB stemde maandag van harte in met de jaarrekening van de profsectie van de KNVB over seizoen 2010-2011.

Daarin was een al eerder verkondigde winst van twee miljoen euro opgenomen. Met een bedrag van vijf miljoen uit de KNVB-reserves had directeur betaald voetbal Bert van Oostveen in totaal zeven miljoen te verdelen.

''Niet slecht, als je in de begroting nog rekening houdt met een verlies van 2,6 miljoen. De uitstekende resultaten van Oranje bij het WK in Zuid-Afrika in 2010 hebben voor een goed jaar gezorgd bij de KNVB."

Verdeelsleutel

"Op die prestaties kun je vooraf natuurlijk geen begroting afstemmen. Dankzij de overschotten kunnen we een aantal belangrijke projecten in het voetbal ondersteunen'', legde Van Oostveen uit.

De profsectie van de KNVB stopt bijna een miljoen in de vrouweneredivisie. Verder krijgen de 36 clubs via een verdeelsleutel 3,3 miljoen euro terug.

Een half miljoen gaat naar een fonds ter ondersteuning van allerlei projecten en een ander half miljoen vloeit naar de algemene reserve. De fiscus strijkt volgens de KNVB twee miljoen op.