AMSTERDAM - In de ogen van manager Arsène Wenger van Arsenal presteert Robin van Persie dit seizoen zo goed omdat hij definitief volwassen is geworden.

Bekijk de samenvatting

De 28-jarige Rotterdammer besliste zaterdag met een weergaloze volley het treffen met Everton (1-0). Het was al weer zijn 33e Premier League-goal in dit kalenderjaar.

“Toen hij bij Arsenal kwam in 2004, was Robin nerveus, ongeduldig. Net zoals iedere jonge speler”, zegt Wenger tegen de BBC. “Nu is hij compleet anders. Ik heb bewondering voor mensen die veranderen.”

Volgens de Fransman is Van Persie rustiger geworden. “Als je 22 bent, speel je niet je beste wedstrijden. Soms ben je te gehaast. Op 28-jarige leeftijd is het eenvoudiger gefocust te blijven, bijvoorbeeld rustig zijn als er een kans komt."

Niet arrogant

Wenger roemt Van Persie om zijn eerlijkheid. “Hij is ook iemand die luistert naar andere mensen en allerminst arrogant."

De Fransman wilde na het duel met Everton niet ingaan op de contractuele perikelen rond zijn aanvoerder. Het contract van Van Persie in Londen loopt medio 2013 af.

In het komende magazine van NUsport staat een interview met Van Persie. Het nummer ligt vanaf dinsdag in de winkels en is online te bestellen.