ARNHEM - Vitesse is er zondagavond niet in geslaagd zijn negenhonderdste duel in de eredivisie winnend af te sluiten. In de eigen Gelredome speelden de Arnhemmers in het laatste thuisduel voor de winterstop met 0-0 gelijk tegen FC Groningen.

Waar John van den Brom bij Vitesse vasthield aan dezelfde basisopstelling als in de voorgaande twee duels, verraste Pieter Huistra - oud-assistent bij de Arnhemmers - met zijn keuze onder de lat.

Brian van Loo werd gepasseerd ten faveure van Luciano da Silva, die daarmee zijn tweede wedstrijd van het seizoen speelde. Ook Leandro Bacuna werd naar de bank verwezen, Huistra gaf de voorkeur aan Danny Holla.

De Arnhemmers gingen fel van start en waren in de direct gevaarlijk via Renato Ibarra en Valeri Kazaisjvili. Het was het begin van een fase waarin de Groningers nauwelijks onder de druk van Vitesse uitkwamen.

De grootste kans was in de 29e minuut voor Wilfried Bony, maar zijn kopbal ging via de vuist van de doelman en de paal naast. Pas na een half uur kropen de gasten eindelijk een beetje uit de schulp en kreeg Groningen kansjes via Petter Andersson en Maikel Kieftenbeld.

Hofs

In de tweede helft golfde het spel snel op en neer, beide teams gaven duidelijk blijk te willen winnen. Nicky Hofs was nauwelijks twee minuten nadat hij was ingevallen het dichtste bij een treffer, maar de middenvelder schoot in de 64e minuut uit kansrijke positie over.

De Arnhemmer zou de wedstrijd overigens niet uitspelen, hij kreeg van de warrig fluitende Belgische arbiter Christo Dierick in de 75e minuut zijn tweede gele kaart.

In het kwartier dat vervolgens restte, ging zowel Vitesse als FC Groningen op jacht naar een treffer. Tot geweldig voetbal leidde dat niet, maar het spektakel vergoedde veel. Tot een beloning voor één van beide teams kwam het echter niet en dat was ook geheel naar verhouding.