AMSTERDAM - Geluk, dat was volgens Jose Mourinho de belangrijkste reden waarom Barcelona zaterdagavond Real Madrid in eigen stadion de baas was. "Het lot heeft een grote rol gespeeld, maar ik wil verder niets afdoen aan de overwinning van onze tegenstander."

Bekijk de samenvatting

Mourinho is van mening dat Real in de openingsfase, na de snelle treffer van Karim Benzema, een grote voorsprong had moeten nemen. "We hadden een grote kans op de 2-0. Normaliter benut een fantastische speler als Cristiano Ronaldo zo'n kans. Dit keer helaas niet."

"Vervolgens komt hun tweede doelpunt uit een afgeslagen schot. Iedereen kon zien dat het puur geluk was. We kregen weer een kans op de 2-2, maar zij scoorden vrijwel meteen daarna de 3-1. Dat was een zware klap."

"Het was een wedstrijd waarin, zoals zo vaak, het geluk een grote rol speelde", besloot Mourinho, die een einde zag komen aan een ongeslagen reeks van vijftien wedstrijden.

Guardiola

Volgens zijn collega Pep Guardiola is het te vroeg om over de gevolgen voor het kampioenschap te spreken.

"Er zijn nog zo ongeveer zeventig punten om voor te spelen dit seizoen. Real gaat straks rond de kerst op vakantie. Ze zullen zeker sterker terugkomen", aldus de coach die met zijn team vertrekt naar het WK voor clubteams.