EINDHOVEN - FC Den Bosch heeft vrijdagavond beslag gelegd op de tweede periodetitel in de Jupiler League. De club speelde op bezoek bij Eindhoven met 2-2 gelijk en dat bleek voldoende voor kwalificatie voor de play-offs.

De thuisploeg kwam via Ruud van der Rijt al in de eerste minuut op voorsprong, maar Benjamin van den Broek trok de stand voor rust gelijk. Paco van Moorsel zette Den Bosch vlak na rust op 2-1, maar nu kwam de thuisploeg terug via Ratko Vansimpsen.

Den Bosch kwam hierdoor uit op zestien punten uit acht duels en hield daarmee de enige overgebleven concurrenten Sparta en FC Emmen achter zich.

De Rotterdammers kwamen in eigen huis namelijk niet verder dan 0-0 tegen MVV Maastricht, terwijl FC Emmen met 2-1 van Zwolle verloor. Nassir Maachi en Furdjel Narsingh scoorden voor de Blauwvingers, Ruud ter Heide deed dat voor Emmen.

Zwolle

Overigens won FC Zwolle in de tweede periode al haar wedstrijden, maar die club had zich reeks verzekerd van de eerste periode. De ploeg van Art Langerer heeft nu in de reguliere stand na zestien duels liefst tien punten voorsprong op de naaste belager, FC Eindhoven.