AMSTERDAM - Arsenal-legende Thierry Henry vindt de ontwikkeling die Robin van Persie bij de Londense club heeft meegemaakt 'ongelooflijk'.

In de zomer van 2004 ontmoette Henry de jonge Nederlander voor het eerst, toen die van Feyenoord naar Arsenal verhuisde. De Fransman was toen het gezicht van de Gunners, Van Persie een groot talent.

"Wat kan ik zeggen over Robin?', vertelde Henry op de website van Arsenal. "Ik zag hem hier binnenkomen. In het begin was hij niet de makkelijkste jongen om mee om te gaan. Net zoals ik waarschijnlijk."

Intelligent

"Maar het is ongelooflijk om te zien hoe hij zich heeft verbeterd. Dat geeft aan wat voor een intelligente speler hij is."

"Ik kan niet anders dan hem bewonderen. Wat hij op dit moment laat zien! Gelukkig speelt hij voor ons. Het is belachelijk wat hij nu laat zien. Niet alleen wat betreft doelpunten, maar ook zijn gemiddelde."

"Dat geeft ook aan hoe belangrijk het voor hem is om niet geblesseerd te raken. Hij heeft hiervoor nooit de kans gehad om een heel seizoen te spelen. Nu heeft hij dat wel en je kunt het verschil zien. Ik kan alleen maar bewonderen wat hij nu aan het doen is.

Standbeeld

Henry sprak na afloop van het onthullen van zijn standbeeld voor het Emirates Stadium van Arsenal. De topscorer aller tijden van de Londense club was zeer emotioneel door het feit dat hij samen met de twee andere legendes - Herbert Chapman en Tony Adams - vereeuwigd is in brons.

Henry: "De laatste keer dat ik me zo emotioneel voelde was toen ik Arsenal verliet. Toen moest ik ook huilen. Ik ben nog steeds supporter van de club en zal hier altijd terugkomen."