ALKMAAR - Trainer Gertjan Verbeek houdt zich niet bezig met de mogelijke wintertitel van AZ. De Alkmaarders kunnen zich hiervan dit weekeinde verzekeren in het thuisduel met De Graafschap.

''Ik kijk nooit waar we zouden kunnen komen te staan'', zegt Verbeek op de website van AZ.

''Een mogelijk winterkampioenschap is dus geen item. Het heeft niet mijn aandacht. Ik vroeg me vanmorgen zelfs af hoeveel punten we eigenlijk hebben. Ik ben namelijk met voetbal bezig."

"Als we goed voetbal spelen, komen de punten vanzelf. Dan zie ik op zondag wel hoe de stand is. Onze voorsprong op PSV? Ja, die weet ik wel. Dat wordt zelfs op het journaal herhaald.''

Maher

Verbeek kan tegen De Graafschap beschikken over een zo goed als fitte selectie. Alleen Adam Maher is vanwege een bloeduitstorting in zijn enkel een vraagteken.

''Met het herstel van Dirk Marcellis gaat het goed, Maarten Martens doet weer volledig met de groep mee en Ruud Boymans maakt speelminuten bij Jong AZ. Sec genomen zijn we dus weer blessurevrij.”

Toch ziet Verbeek geen aanleiding om veel te wijzigen. “Als iedereen fit blijft, spelen we met dezelfde elf als tegen Excelsior.”