ZAGREB - De politie heeft twee officials van de Kroatische voetbalbond (HNS) aangehouden op verdenking van omkoping. Dit meldt het nationale persbureau Hina vrijdag.

Vicevoorzitter en oud-scheidsrechter Zeljko Siric en het hoofd van de scheidsrechterscommissie, Stjepan Djedovic, zijn beiden opgepakt. Siric stond in het verleden bekend als een van de beste arbiters in Kroatië.

Siric en Djedovic zouden de uitslag van zeker één wedstrijd uit de hoogste Kroatische divisie hebben beïnvloed, aldus de Kroatische internetportal Index.

Basis voor het onderzoek was een eerdere bekentenis van de speler Patrice Kwedi van de club Sibenik. Hij had toegegeven dat een wedstrijd van zijn club tegen Dinamo Zagreb voorgekookt was.

Corruptie

Naast deze affaire loopt er tegen Siric en Djedovic ook een onderzoek wegens corruptie en het aannemen van steekpenningen.

Dinamo Zagreb raakte deze week in opspraak na de ruime nederlaag in de Champions League tegen Olympique Lyon (1-7). Volgens de Europese bond UEFA zijn er geen bewijzen voor omkoping bij dit duel.