AMSTERDAM - VVV-Venlo wordt tot de winterstop getraind door Wil Boessen en Ben van Dael. De assistenten van de dinsdag opgestapte Glen De Boeck nemen zijn taken tijdelijk waar. 

Dat maakt de Venlose eredivisionist donderdag bekend. De twee besloten als trainersduo door te gaan na een gesprek met de directie.

"Het vertrek van Glen De Boeck kwam niet alleen onverwacht, maar ook erg ongelegen", vindt Boessen. "De club kan natuurlijk nooit op zo'n korte termijn een nieuwe geschikte kandidaat van buiten aantrekken. Daarom hebben Ben en ik onze verantwoordelijkheid genomen."

Vorig seizoen was Boessen ook al interim-trainer, na het vertrek van Jan van Dijk. Toen maakte hij het seizoen af. Een herhaling van de vorige jaargang komt er volgens Boessen niet. "We hebben ook aangegeven dat dit niet de oplossing is voor de rest van het seizoen."

VVV heeft voor de winterstop nog twee wedstrijden op het programma staan. Komende zondag speelt de ploeg tegen Roda JC, zes dagen later is er een ontmoeting met NEC.