AMSTERDAM - Tottenham Hotspur heeft zich woensdag in de Europa League in eigen huis laten verrassen door PAOK Saloniki: 1-2. De Grieken zijn nu zeker van de volgende ronde.

Tottenham keek al na dertien minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Dimitrios Salpigidis en Stefanos Athanasiadis passeerden doelman Heurelho Gomes.

In de 38e minuut vond de thuisploeg de aansluiting. Luka Modric verzilverde een strafschop nadat Kostas Stafylidis wegens het maken van hands van het veld werd gestuurd door arbiter Bas Nijhuis, die in de slotfase nog een treffer van Spurs-spits Jermain Defoe afkeurde.

Rafael van der Vaart ontbrak bij de Londenaren omdat hij niet is ingeschreven voor de Europa League.

Eerder op de dag won Roebin Kazan met 4-1 van het Ierse Shamrock Rovers. Roebin heeft over twee weken tegen PAOK aan een gelijkspel genoeg om Tottenham uit te schakelen.

Standard Luik

In poule B stelde Standard Luik een ticket voor de laatste 32 veilig. De Belgische club won met 2-0 van Hannover 96. Meme Tchite en Gohi Bi Cyriac verzorgden de productie.

Ook Hannover 96 mag overwinteren. FC Kopenhagen slaagde er namelijk niet in te zegevieren bij Vorska Poltava (1-1). De Duitsers koesteren een marge van drie punten op Kopenhagen en hebben een beter onderling resultaat.