ROTTERDAM - Ronald Koeman is tevreden met de ontwikkeling die middenvelder Otman Bakkal bij Feyenoord doormaakt.

''Otman is bij ons heel goed begonnen, daarna heeft hij een aantal iets mindere wedstrijden gespeeld,” zegt de trainer deze week in het NUsport-magazine.

“De laatste wedstrijden doet hij het weer goed. Dat 'ie minder functioneert als het team minder draait, vind ik logisch.''

''Hij is op zijn positie nou eenmaal afhankelijk van het functioneren van de spits en de buitenspelers. Maar hij haalt wél altijd een bepaald niveau.”

Positief advies

Niet voor niets gaat technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord rond de winterstop met Bakkal om de tafel om te praten over een langere samenwerking. Koeman gaf daartoe een positief advies.

“Het zou goed zijn voor Feyenoord als Otman voor de club behouden blijft,” aldus de coach. “Zijn ervaring komt deze jonge ploeg goed van pas.”

“Otman straalt rust uit en heeft heel specifieke kwaliteiten. Ik sluit niet uit dat hij nog eens Oranje haalt. Al kom je natuurlijk niet zomaar tussen de Sneijdertjes en Van der Vaartjes terecht.”

In het NUsport-magazine, dat ook online bestelbaar is, staat een uitgebreid verhaal over Bakkal, waarin kenners proberen te verklaren waarom hij ondanks zijn specifieke kwaliteiten niet is geslaagd bij PSV.