AMSTERDAM - Chinedu Obasi en Roberto Firmino zijn door trainer Holger Stanislawski uit de selectie van Hoffenheim gezet. Het tweetal kwam herhaaldelijk te laat opdagen voor de training bij de club van Ryan Babel en Edson Braafheid.

In de Duitse krant Bild laat algemeen directeur Ernst Tanner weten dat de twee spelers 'werknemers zijn die goed betaald worden, en toch te laat op hun werk komen.'

Voor hoe lang de twee zijn geschorst, is nog niet bekend.

De Nigeriaan Chinedu en de Braziliaan Firmino, die in het duel tegen Freiburg nog een punt redde voor Hoffenheim, zijn vrijdag in het duel met Bayer Leverkusen sowieso niet van de partij.

De resultaten vallen de laatste weken nogal tegen bij het ambitieuze Hoffenheim. De ploeg won er van de laatste acht duels slechts één.

Babel

Doelman Tom Starke maande Babel enkele dagen geleden om beter te gaan presteren. ''Met zijn ervaring mag hij wel eens een paar punten voor ons gaan pakken'', zei hij over de Oranje-international.

''Ik weet niet wat er aan de hand is met hem, maar hij is compleet down. Terwijl juist Babel een type is waaraan de ploeg zich kan optrekken.''