NAPELS - Juventus heeft de ongeslagen status in de Italiaanse competitie dinsdag met veel moeite verlengd.

De koploper stond bij Napoli halverwege de tweede helft met 3-1 achter, maar knokte zich in een spectaculaire wedstrijd nog terug tot 3-3.

Napoli nam direct vanaf het begin het initiatief en Juventus had geen antwoord.

Marek Hamsik speelde in de eerste helft een hoofdrol. De Slowaak vierde uitgebreid feest nadat hij een strafschop benutte. De penalty moest echter worden overgenomen en toen miste Hamsik.

De aanvaller herstelde zijn fout later in de eerste helft met een rake kopbal. Goran Pandev zorgde vijf minuten voor de pauze voor 2-0.

Fraai doelpunt

Juventus gaf echter niet op en sloeg direct aan het begin van de tweede helft terug via Alessandro Matri. Pandev leek met zijn tweede doelpunt (fraai weggedraaid van twee verdedigers en goed binnengeschoten) alsnog voor de beslissing te zorgen.

Maar Juventus toonde andermaal veerkracht. Via Marcelo Estigarribia (72e minuut) en Simone Pepe (79e minuut) kwam het team van coach Antonio Conte terug tot 3-3 en Juventus kreeg daarna zelfs nog kansen op meer dan een gelijkspel.

Juventus blijft koploper en heeft na twaalf wedstrijden 26 punten. Dat zijn twee punten meer dan AC Milan en Udinese. Napoli is nu zesde met zeventien punten.