AMSTERDAM - Liverpool heeft de halve finales bereikt van de Carling Cup. De 'Reds' schakelden Chelsea uit door met 2-0 te zegevieren op bezoek in Londen.

Liverpool miste via Andy Carrol eerst nog een strafschop, die de ploeg had gekregen na een onbegrijpelijke handsbal van Chelsea-verdediger Alex.

Een voorsprong voor de gasten kon echter niet uitblijven. Een klein kwartier na rust trof Maxi Rodriguez doel.

Vijf minuten later was het duel beslist doordat Martin Kelly raak kopte.

Liverpool bleef vervolgens moeiteloos overeind op Stamford Bridge. Manager Kenny Dalglish kon het zich zelfs veroorloven Luis Suarez het gehele duel op de bank te houden.

Kuijt

Dirk Kuijt viel elf minuten voor tijd in voor Craig Bellamy, die bij beide doelpunten betrokken was.

Voor Chelsea is de uitschakeling de zoveelste klap dit seizoen. Ook in de andere competities presteert de sterrenformatie van de onder druk staande manager André Villas-Boas matig.

De Jong

Ook voor Nigel de Jong was er succes in het tweede Engelse bekertoernooi. Manchester City won met 1-0 bij Arsenal en bereikte eveneens de laatste vier.

Sergio Agüero besliste het treffen zeven minuten voor tijd in het voordeel van de gasten.

De Jong deed de hele wedstrijd mee tegen de Londenaren, die aantraden met de tweede keuze. Robin van Persie kwam zodoende niet in actie.

Verrassing Cardiff

Cardiff City schakelde in de derde kwartfinale van dinsdag Blackburn Rovers verrassend uit. De ploeg uit het Championship won met 2-0 van de Premier League-formatie.

De laatste kwartfinale tussen Manchester United en Crystal Palace wordt woensdagavond gespeeld.