AMSTERDAM - Louis van Gaal beseft dat hij moet afwachten of hij daadwerkelijk op 1 juli 2012 bij Ajax aan de slag kan gaan als directievoorzitter. De Amsterdammer wacht eerst de aandeelhoudersvergadering af, voor hij zich in de strijd wil mengen.

"Het woord is nog steeds aan de rvc, het interim-bestuur, de interim-directie en vervolgens aan de aandeelhoudersvergadering", laat Van Gaal vanuit Hong Kong aan Voetbal International weten. "Ik ben nog lang niet aan de beurt."

Van Gaal maakt momenteel een reis door Azië, waar vanuit hij de ontwikkeling in en rond de Amsterdam Arena op de voet volgt.

De benoeming van Van Gaal als directievoorzitter bleek uiteindelijk het vonkje dat de interne strubbelingen binnen de Amsterdamse club deed ontbranden. De overige vier leden van de raad van commissarissen regelden dit achter de rug van vijfde lid Johan Cruijff om.

De ledenraad van Ajax heeft de voltallige rvc maandagavond verzocht om terug te treden. Cruijf vecht samen met een tiental de aanstelling van Van Gaal, evenals die van interim directeuren Martin Sturkenboom en Danny Blind, juridisch aan.

Van Gaal probeert bij de clubleiding van Bayern München, waar hij formeel nog onder contract staat, voor elkaar te krijgen dat hij op 1 januari al bij Ajax aan de slag kan gaan.