ZEIST - Het bestuur betaald voetbal van de KNVB wil de tijd nemen bij de keuze van een nieuwe voorzitter voor de raad van toezicht.

Het bestuur heeft voorgesteld eerst een profiel te laten opstellen door een benoemingscommissie, die bestaat uit afgevaardigden van twee clubs uit de eredivisie en twee uit de Jupiler League, een lid van de raad van toezicht en voorzitter Bert van Oostveen van het bestuur betaald voetbal.

Deze benoemingscommissie moet uiterlijk 1 april 2012 de meest geschikte kandidaat naar voren schuiven. Tot die tijd mag de huidige voorzitter Benk Korthals zijn functie blijven uitoefenen.

In eerste instantie zou Korthals op 12 december tijdens de algemene vergadering betaald voetbal met Paul Smits concurreren om het voorzitterschap van de raad van toezicht.

Verdeeldheid

Volgens het bestuur betaald voetbal is uit diverse gesprekken met clubs gebleken dat onduidelijkheid en verdeeldheid bestaat over het gewenste profiel waaraan de voorzitter moet voldoen.

Daarom wil het bestuur zonder directe tijdsdruk tot een afgewogen oordeel komen. Tijdens de algemene vergadering van volgende maand wordt het voorstel in stemming genomen.