AMSTERDAM - Dirk Kuijt ziet in de recente reeks goede resultaten de bevestiging dat de toekomst van Liverpool zonnig is. 'The Reds' speelden zondag met 1-1 gelijk tegen koploper Manchester City, een week na de 1-2 zege bij Chelsea.

“We zijn nu al tien wedstrijden ongeslagen, daarmee kunnen we heel tevreden zijn”, vertelt Kuijt op de clubsite van Liverpool.

“We boeken echt progressie en hopelijk veroveren we genoeg punten voor een plaats die recht geeft op Champions League-voetbal.”

Kansen

Liverpool neemt momenteel de zesde plek in. Wat opvalt, is dat de formatie van manager Kenny Dalglish vooral sterk voor de dag komt tegen topclubs.

“We wonnen bij Arsenal en Chelsea en hadden tegen de clubs uit Manchester wellicht meer verdiend dan een gelijkspel”, zegt Kuijt. “Tegen City waren we zeker in de tweede helft de betere ploeg. We creëerden kansen om te winnen.”

Topper

Voor Liverpool staat er dinsdag opnieuw een topper op het programma. Dan is Chelsea de opponent in de kwartfinale van de Carling Cup.

“Het is zwaar om na 48 uur al weer te spelen. Het zou heel knap zijn om opnieuw een goed resultaat te boeken op Stamford Bridge.”