AMSTERDAM - In een verre van eensgezinde sfeer komt maandagavond de ledenraad van Ajax bijeen voor een vergadering. De 24-koppige raad, die een keuze gaat maken over de koers die de club moet gaan volgen, is sterk verdeeld. Dat blijkt uit een onderzoek van NUsport.

Grof gesteld zal er maandagavond in de Arena een keuze moeten worden gemaakt tussen de lijn-Ten Have en de lijn-Cruijff.

De voorzitter van de raad van commissarissen, gesteund door drie medecommissarissen, staat een model voor met een algemeen (Louis van Gaal) en een technisch (Danny Blind) directeur.

De vijfde commissaris (Johan Cruijff) ziet niets in deze plannen en wil op de reeds ingeslagen weg verder, waarbij de zeggenschap over het technische gedeelte in handen is van het duo Dennis Bergkamp/Wim Jonk.

Spannend

Zoals het er nu voorstaat, belooft het een spannende stemming te worden, waarbij op voorhand geen winnaar aangewezen kan worden.

Het kamp-Cruijff kan, mede door de aanwezigheid van oud-voetballers als Aron Winter, Barry Hulshoff, Peter Boeve, Dick Schoenaker en Keje Molenaar rekenen op tien zekere stemmen, de teller voor het kamp-Ten Have staat ook al op tien. Vier leden twijfelen nog.