ENSCHEDE - Opnieuw wist FC Twente niet te winnen. Vitesse bleef zondag vrij gemakkelijk overeind en nam een punt mee naar Arnhem (0-0). De achterstand op AZ bedraagt inmiddels tien verliespunten. "Het moet beter", vindt Leroy Fer.

"Wéér gelijk, net als vorige week. En wéér had er meer ingezeten."

Fer stond met een lang gezicht de pers te woord. FC Twente had opnieuw veel moeite het spel te maken en de opening te vinden. De schwung is er een beetje uit bij de Tukkers.

Technische foutjes wonnen het wederom van het combinatiespel. Fer zelf kreeg in de slotfase een grote schietkans, maar ook bij hem was de aanname ondermaats. De middenvelder haalde zijn schouders erover op.

"Het was niet best, maar we hebben kansen genoeg gehad. Zij ook hoor, maar dat waren counterkansjes. Normaal gesproken heeft er inderdaad altijd wel iemand een bevlieging. Dat was vandaag en vorige week niet zo. Maar maar we moeten gewoon zo doorgaan. Doorgaan naar donderdag."

Ruiz

Tegen Fulham donderdag, de ploeg van Bryan Ruiz. De man die FC Twente zo mist, vindt trainer Co Adriaanse. "FC Twente mist creativiteit", zei Adriaanse na afloop. Opnieuw haalde Fer zijn schouders op.

"We missen misschien iets, ja. Maar we hebben toch Ola John, Nacer Chadli en Emir Bajrami? Die moeten dat toch ook kunnen. Ola is jong, daar mogen we nog niet van verwachten dat hij net zo beslissend is als Bryan Ruiz. Wil de trainer een rechtsbuiten halen in de winterstop? Een goede speler is altijd welkom, laat ik het zo zeggen."

Lichtpuntje is dat Fer zijn plekje heeft gevonden op het Twentse middenveld. "Het gaat met mij persoonlijk steeds beter. Ik voel me lekkerder, lekkerder dan in het begin, dat merk ik wel. Op de training word ik ook steeds beter. Dat is fijn, want het heeft even geduurd."