EINDHOVEN - Zakaria Labyad (18) is dit seizoen één van de grote verrassingen bij PSV. Als basisspeler was hij zaterdag weer belangrijk tegen FC Groningen (6-1).

Het gaat lekker met je, tegen Groningen scoorde je zelfs met een solo vanaf eigen helft.
“Ik heb nog nooit zo’n doelpunt gemaakt. Hun linksback (Lorenzo Burnet) stond vrij aanvallend. Ik zag de pass richting hem te zacht komen, onderschep de bal en loop zo door. Tim Matavz trok het fantastisch open, ik kon zo binnenschieten.”

Je vormt een goede tandem met Wijnaldum.
“Ik ben erg tevreden over onze samenwerking. En je hebt ook nog Stanislav Manolev die negentig minuten lang opkomt. Het is heerlijk voetballen met twee van zulke spelers. We begrijpen elkaar goed.”

Je bent Jeremain Lens in de rangorde voorbij, voel je je al een volwaardig basisspeler?
“Ik heb laten zien dat ik bij de eerste elf hoor. Maar je bent nooit zeker van je plekkie, ik moet scherp blijven. Maar het gaat goed, ik heb al heel wat assists achter me naam staan en dit was mijn derde doelpunt.”

Fred Rutten had voor de wedstrijd tegen Groningen wat kritiek op je. Hij vond dat je tegen De Graafschap te ver wegzakte. Wat vind je daarvan?
“Ik denk dat hij dat doet om mij scherp te houden. Het hoort bij een topclub, bij PSV wordt verwacht dat je elke wedstrijd goed presteert. Ik ben daarom blij dat ik tegen Groningen heb laten zien dat ik in de basis hoor.”

Ben je snel tevreden?
“Zeker niet, ik doe elke wedstrijd mijn stinkende best en probeer het uiterste uit mijn spel te halen.”

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Feyenoord, kun je het duel van vorig jaar nog goed herinneren?
“Zeker, Wijnaldum scoorde twee keer. We werden niet kapot gespeeld, maar zij creëerden veel meer kansen. Ik stond in de basis, haalde iets meer dan een voldoende. Het was een pijnlijke wedstrijd, het kampioenschap zonk daar in de zee. We willen volgende week revanche nemen. Dat moet kunnen. We hebben meer kwaliteit, zijn de favoriet.”