AMSTERDAM - A-junior Davy Klaassen maakte zondag tegen NEC zijn eredivisiedebuut voor Ajax en zette een mooie traditie voort door direct te scoren.

Onder andere Patrick Kluivert, Johan Cruijff, Ronald de Boer en Marco van Basten scoorden ook in hun eerste competitieduel voor de Amsterdammers.

Bij die groep hoort nu ook Davy Klaassen, die in Nijmegen slechts 39 seconden in het veld stond toen hij op aangeven van Christian Eriksen de 0-3 maakte.

Grote namen

"Mooi dat ik nu in een uniek rijtje thuishoor. Maar ik blijf gewoon Davy Klaassen hoor. Ik verander niet", zei de achttienjarige Hilversummer na afloop tegen ELF Voetbal.

"Normaal speel ik meer achter de spits", vervolgde hij tegen Eredivisie Live. "Het gaat nu allemaal wat sneller, wat moeilijker ook. Daardoor probeer ik zo simpel mogelijk te spelen. Het is makkelijk dat ik meneer De Boer al heb gehad bij de A1, die kent mij door en door."

Felicitaties

Afgelopen dinsdag maakte Klaassen in het Champions Leagueduel met Olympique Lyon al zijn officiële debuut voor Ajax.

"Tegen Lyon was het leuk, maar nu is het extra leuk omdat ik een doelpunt maak. Ik kreeg de bal vanaf rechts en speelde hem af. Zelf liep ik direct weer de diepte in en kreeg hem vanaf rechts terug voor mijn voeten. Dan moet je hem binnen schuiven. Een heerlijk gevoel."

"Ik had gehoopt op een invalbeurt en gelukkig mocht ik invallen. In de kleedkamer werd ik door iedereen gefeliciteerd. Ik hoop dat ik nu nog een tijdje blijf staan, haha. Dit is natuurlijk mooi om mee te maken."

Mooi moment

Ook trainer Frank de Boer was blij, zo zei hij op de clubsite: "Hartstikke leuk als je in jouw competitiedebuut direct scoort uit een eerste balcontact. Een mooi moment voor Davy."