WAALWIJK - Arbiter Kevin Blom kon zondag na het duel RKC Waalwijk - Feyenoord (1-2) een triomfantelijke lachje in de catacomben niet onderdrukken. 

Hij had zojuist de videobeelden teruggezien van de overtreding van Robert Braber in de 62e minuut op Feyenoorder Otman Bakkal.

Die charge werd door de veelbesproken scheidsrechter bestraft met rood. Tegen tien man scoorde de Rotterdamse ploeg in het laatste kwartier alsnog twee keer.

''Geen discussie over mogelijk'', betoogde Blom. ''Ik zie nu op de videobeelden hetzelfde wat ik eerder op het veld zag. Een duidelijke rode kaart dus.''

Sliding

Braber kwam op het middenveld inglijden op Bakkal, die nog net kon wegspringen. ''Als je op deze wijze een sliding maakt, loop je het risico op een zware blessure bij de tegenstander'', legde Blom uit.

''Meneer Braber zei tegen mij op het veld dat hij nadat hij zijn actie had ingezet, niet meer terugkon. Nou, ik kon niet anders.''

Blom kwam eind vorige maand in opspraak door een directe rode kaart voor PSV-international Kevin Strootman voor een soortgelijke overtreding in de uitwedstrijd tegen FC Twente (2-2) op Luuk de Jong.

Hand

PSV-coach Fred Rutten weigerde de scheidsrechter destijds nogal opzichtig na afloop de hand te schudden. Hij voelde zich bestolen door Blom, vooral ook omdat FC Twente na het wegsturen van Strootman alsnog op 2-2 kwam.

''Nee, ik heb Blom ook geen hand gegeven'', zei RKC-trainer Roy Hendriksen, die de geschorste hoofdcoach Ruud Brood verving.

''Ik heb hem niet meer gezien na de wedstrijd. Maar van mij kan hij gewoon een hand krijgen hoor. Ondanks het feit dat het een onterechte rode kaart was en wij ons daardoor ook behoorlijk bestolen voelen.''

Dom

Collega Ronald Koeman sprak van een domme sliding van Braber. ''Op die positie moet je zo'n overtreding helemaal niet willen maken. Dat gebeurt bij ons soms ook nog, zoals Kelvin Leerdam tegen AZ. Maar rood voor die RKC-speler leek mij wel een tikje overdreven.''