AMSTERDAM – Trainer Fred Rutten was na de 6-1 zege van PSV op FC Groningen logischerwijs zeer tevreden. De oefenmeester was vooral te spreken over het eerste bedrijf van zijn ploeg.

''Vooral in de eerste helft hebben we de tegenstander het voetballen onmogelijk gemaakt. Het was bijna perfect. We hadden er toen zelfs nog een of twee bij kunnen maken'', zei Rutten na afloop.

''We hebben vroeg druk gezet en een paar uitstekende doelpunten kunnen maken. We hebben zeer geconcentreerd verdedigd. Na rust maken we meteen een goede goal via Wijnaldum, maar waren we na de tegengoal even de kluts kwijt. Daarna hebben we ons redelijk herpakt. Het was een goede prestatie tegen een goed voetballende ploeg, wat dat betreft ben ik heel content.''

Marcelo

Rutten had echter ook nog een punt van kritiek. Hij was niet blij met de gele kaart die Marcelo in de slotfase opliep. De verdediger is volgende week geschorst en mist daardoor de confrontatie met Feyenoord.

''Heel vervelend. Hij was vandaag een van de besten op het veld, maar het was wel heel onverstandig dat hij op dat moment en op die plek een gele kaart pakte.''