ALKMAAR - Jan Wouters besloot tijdens AZ - FC Utrecht om Dave Bulthuis bij een stand van 0-0 al na 36 minuten te wisselen. De actie van de trainer kon op weinig begrip rekenen bij de verdediger.

Bulthuis schopte woedend een bidon weg toen hij richting de dug-out liep.

Wouters tilde er na afloop van de 2-0 nederlaag niet te zwaar aan. Hij vond de vervanging van de rechtsback door Mark van der Maarel niet meer dan logisch.

''Hij had al snel geel te pakken en hij had het moeilijk tegen Roy Beerens'', zei Wouters. ''Ik wilde voorkomen dat we met tien man verder moesten.''

Wouters zei eveneens toch ook 'een beetje trots' te zijn op zijn jonge ploeg, die lang stand hield tegen de koploper.

''We hebben een zwaar programma en veel blessures. Dit biedt toch wat perspectief voor de komende wedstrijden.'' Utrecht neemt het tot de winterstop nog tegen achtereenvolgens FC Twente, Feyenoord en FC Groningen op.

Penalty

De trainer oordeelde wel dat zijn ploeg benadeeld werd door scheidsrechter Ed Janssen, die bij een achterstand van 1-0 FC Utrecht geen strafschop gaf na vermeend hands van Simon Poulsen.

''We hadden een penalty moeten hebben'', zei Wouters. ''In mijn ogen hebben we verloren van de best voetballende ploeg van Nederland op dit moment.''