RIJSWIJK - FC Eindhoven is in de Jupiler League qua verliespunten verder achterop geraakt bij koploper FC Zwolle.

De Brabanders, nummer twee op de ranglijst, speelde in Rotterdam gelijk tegen Sparta: 2-2. De Eindhovense verdediger Wesley Vanbelle herstelde het evenwicht in de negentigste minuut.

De bezoekers kwamen door Jens van Son op voorsprong, Jeremy Bokila bepaalde de ruststand op 1-1.

Zwolle

Tien minuten na de hervatting scoorde de centrumspits van Sparta opnieuw. Pas heel laat bleek dat niet genoeg voor de zege.

Zwolle komt zondag pas in actie. In Deventer wacht de beladen derby  tegen Go Ahead Eagles. Winst betekent na veertien wedstrijden een marge van vijf punten met de naaste achtervolger (35 om 30).

FC Volendam

FC Volendam liep iets in op Eindhoven. Het duel op de Dijk tegen Veendam eindigde in 3-2. De Noord-Hollanders zijn sc Cambuur en Willem II elk geval tijdelijk voorbij en voeren nu de grote middenmoot aan met 24 punten.

Alair Cruz Vicente en Pepijn Kluin leken in de tweede helft een punt voor de Groningers te redden, maar Jack Tuyp vond in de slotminuut alsnog een gaatje in de defensie. De thuisclub stond binnen een kwartier - goals Robert Muhren en Achmed Ahahaoui - met 2-0 voor.

AGOVV

AGOVV liep alweer tegen zijn twaalfde nederlaag van het seizoen aan. De hekkensluiter verloor thuis met 3-2 van Telstar.

De Apeldoorners behaalden pas vier punten. De achterstand op Veendam, dat voorlaatste staat, bedraagt zes punten.

Overige uitslagen Jupiler League:

FC Emmen - MVV Maastricht 2-1

Fortuna Sittard - FC Dordrecht 2-0